پیرامون آرامش و زنجیره تأمین کالاهای اساسی طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی مطرح شد:
آرامش بازار به همت مردم و مسئولان

گروه اقتصادی 
در حالی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، رژیم منحوس صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در تلاش بود تا آرامش و زنجیره تأمین کالاهای اساسی را مختل کند، هیچ‌گونه خللی رخ نداد و روند تخلیه، بارگیری و توزیع کالا به شکل همیشگی خود انجام شد. آمارهای رسمی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و همچنین اظهارات نمایندگان مجلس حاکی از آن است که فعالیت شبکه حمل‌ونقل کشور نه‌تنها تحت تأثیر تهدیدهای خارجی قرار نگرفت بلکه   با افزایش سرعت، حجم بالایی از کالاهای اساسی را در روزهای گذشته از بنادر کشور به مراکز مصرف داخلی منتقل کرده است. مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز روز ۳۱ خردادماه با اشاره به روند طبیعی و روان تأمین کالاهای اساسی، گفته بود: در حال حاضر هیچ مشکلی در زمینه تأمین مایحتاج ضروری مردم وجود ندارد و بنادر کشور به‌ صورت ۲۴ ساعته مشغول تخلیه و بارگیری هستند. وی با اعلام خبر پهلوگیری ۹ فروند کشتی حامل کالاهای اساسی در بندر امام خمینی (ره)، گفت: این کشتی‌ها در مجموع حامل ۵۴۰ هزار تن کالای اساسی شامل گندم، ذرت، سویا، جو و دانه‌های روغنی هستند که تأمین بخشی از نیاز داخلی را بر عهده دارند. از این میزان، حدود ۲۳۷ هزار تن گندم به‌ سرعت در حال تخلیه و آماده‌سازی برای توزیع در شبکه‌های مصرف داخلی است. وی این را هم گفت که هماهنگی بین دولت، مجلس و دستگاه‌های مسئول، ضامن تداوم این روند است و مردم نیز با درک شرایط، همراهی کاملی با برنامه‌های اجرایی کشور دارند. شایان ذکر است تا بگوییم که رکورد بارگیری ۱۰۴  هزار تن کالای اساسی در روز یکم تیرماه نیز شکسته شد. در اولین روز تیر ۱۴۰۴ بالغ بر ۱۰۷ هزار تن کالای اساسی از بنادر کشور از طریق ۴۲۵۴ سفر ناوگان بین‌شهری بارگیری و به نقاط مختلف حمل شده است. دراین خصوص مهرداد حمداللهی، مدیرکل دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری به صدور ۱۰۱ هزار بارنامه اشاره کرد و گفت: این حجم از بارگیری در یک شبانه‌روز، نشان‌دهنده قدرت پاسخ‌گویی لجستیکی کشور در شرایط فوق‌العاده است. براساس ایثار و تلاش در ۱۲ روز جنگ تحمیلی، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، ظهر روز سوم تیرماه در بازدید از پایانه بزرگ کالای تهران در شهرستان بهارستان، ضمن قدردانی ویژه از همراهی و تلاش بی‌وقفه رانندگان، گفت: از نزدیک با مشکلات شما آشنا هستم و می‌دانم ارزش کار شما فراتر از هرگونه افزایش قیمت است؛ شما با جانفشانی خود تضمین کردید که در این نبرد سخت، مردم کشور با کمبود کالاهای اساسی مواجه نشوند.
 مدیریت بهینه و تلاش جهادی در عرصه تأمین و عرضه سوخت کشور 
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناشی از تجاوز وحشیانه رژیم خبیث صهیونیستی به خاک مقدس ایران، یکی از جنبه های افتخارآمیز ناشی از ساختارسازی های درست، مدیریت بهینه و تلاش جهادی، در عرصه تأمین و عرضه سوخت کشور خود را نشان داد. درحقیقت با تداوم عرضه پایدار سوخت و اطمینان مردم از روند سوخت رسانی مستمر، هیجانات ابتدایی متقاضیان سوخت گیری کاهش یافت و صف‌های سوخت گیری به سرعت جمع شد. دراین خصوص محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران بااشاره به افزایش تقاضای بنزین در تهران گفت: روز جمعه به خاطر شرایطی که بخشی از مردم درحال خروج از تهران بودند، مصرف بنزین در تهران افزایش پیدا کرد و به رقم ۲۸ میلیون لیتر در یک روز رسید که این میزان مصرف در تهران در یکصد سال گذشته بی سابقه بود. وی افزود: بخشی ناشی از اطلاع رسانی‌های غلط بود که موجب شد مردم هجوم به پمپ بنزین ها ببرند، اما همکاران در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با راهکارهای مدیریتی توانستند به خوبی شرایط را مدیریت کنند، به طور مثال با ایجاد تغییر در سقف سوخت گیری ها در همان روزهای اول موجب کاهش ۴ تا ۵ میلیون لیتری مصرف بنزین شدند. استاندار تهران خاطرنشان کرد: مدیریت خوبی که در بخش های مختلف کشور و استان در تأمین سوخت صورت گرفت، قابل تقدیر بود و اثرات مثبت آن را مشاهده کردیم.
 تاب آوری زنجیره تأمین کالاهای اساسی با عملکرد موفق دستگاه‌های دولتی
طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی، در ۱۲ روز گذشته و در شرایط جنگی، هیچ کمبود کالای اساسی در کشور گزارش نشده است و چه‌بسا در برخی موارد شاهد کاهش قیمت اقلام ضروری بوده‌ایم. این ثبات حاصل هماهنگی بی‌سابقه دستگاه‌های حاکمیتی و همراهی بخش خصوصی بوده است.غلامرضا نوری قزلجه روز چهارشنبه در گفت وگویی با اشاره به وضعیت جنگی کشورافزود: وضعیت کشور با جنگ ترکیبی و اهداف شوم دشمنان به یک دوره بحرانی و چالش‌برانگیز، وارد شد و با حمایت کامل استکبار جهانی از این دشمنان، وضعیت سخت‌تر شد، اما در نهایت نیروهای مسلح و مجموعه‌های مختلف کشور توانستند این وضعیت را تحت فرماندهی حکیمانه رهبر معظم انقلاب مدیریت کنند. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حوزه نظامی، نیروهای مسلح کشور درخشیدند و پاسخ‌های لازم را ارائه دادند و  در بخش‌های دیگر، دولت و وزارتخانه‌ها، به ویژه وزارت جهاد کشاورزی، با برنامه‌ریزی دقیق و شبانه‌روزی، اقدامات لازم را برای تأمین نیازهای مردم انجام دادند.
  بازار کالاها با وفور کالا و قیمت‌های مناسب ادامه یافت
وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه در این مدت، بازار کالاها با وفور کالا و قیمت‌های مناسب ادامه یافت، گفت: یکی از مسائل مهم، جابه جایی جمعیت بود که شرایط خاصی را ایجاد کرد، اما خوشبختانه کالاها متناسب با این جابه جایی‌ها تأمین شد و هیچ کمبودی در سطح کشور وجود نداشت. نوری قزلجه خاطرنشان کرد: این روند با نظارت لحظه‌ای استانداران و عوامل استانی صورت گرفت و در صورت نیاز، کالاها از انبارهای داخلی یا استان‌های همجوار تأمین می‌شد. مردم نیز با آگاهی و همراهی خود از هجوم برای خرید و ذخیره‌سازی بی‌مورد جلوگیری کردند که این امر نقش مهمی در ثبات بازار داشت.
  نظارت مردم بر بازار و کالاهای اساسی ضروری است 
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نظارت مردم بر بازار و کالاهای اساسی ضروری است، گفت: مردم بهترین ناظر هستند و قاضی اصلی در این زمینه محسوب می‌شوند. وی بیان داشت: در طول ۱۲ روز گذشته، وضعیت بازار به نسبت خوب بوده و اکثر مردم به فکر رفاه و همبستگی بوده‌اند و موارد بسیار کم از احتکار یا گران‌فروشی گزارش شده است.
   نیاز به ذخیره سازی کالاهای اساسی نیست
نوری همچنین در مورد نگرانی‌های مردم درباره ذخیره‌سازی کالاهای اساسی گفت که  نیازی به ذخیره‌سازی نیست، زیرا کالاهای اساسی و مواد غذایی در هر زمان در دسترس هستند و در سخت‌ترین شرایط نیز این کالاها موجود بوده‌اند.  نوری قزلجه تأکید کرد: ذخیره‌سازی بی‌مورد ممکن است منجر به کاهش کیفیت یا فساد کالاها شود، بنابراین مردم نباید نگران کمبود باشند و می‌توانند نیازهای روزانه و چند روز آینده خود را از هر فروشگاهی تأمین کنند.
تأمین آرد مورد نیاز کشور و نانوایی‌های سیار
نوری با اشاره به اینکه آرد مورد نیاز را تأمین و چه‌بسا نانوایی های سیار برقرار کردیم، گفت: فعالیت نان های صنعتی را گسترش دادیم تا خیال مردم آسوده شود. وی خاطر نشان کرد: با وجود همه این اقدامات هنوز به ذخایر خود دست نزده ایم. دراین خصوص حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران نیز اظهار کرد: از همان ابتدای تحرکات دشمن صهیونیستی، در ستاد تنظیم بازار جلسات متعددی جهت تأمین کالاهای اساسی و مایحتاج مردم برگزار شد و خوشبختانه مردم در این ایام هیچ‌گونه احساس کمبودی در بازار نداشتند. وی افزود: در سه حوزه فعالیت اصناف یعنی تولید، توزیع و خدمات برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام دادیم. از واحدهای تولیدی کوچک تا فروشگاه‌های زنجیره‌ای، همه آماده‌باش بودند.رئیس  اتاق اصناف تهران در برنامه تلویزیونی تصریح کرد: نانوایی‌ها، فروشگاه‌های پروتئینی، لبنیات و سوپرمارکت‌ها سربازان اقتصادی هستند. بسیاری از نانوایی‌ها در سه شیفت کار کردند تا مردم احساس کمبود نان نکنند. اصناف امتحان خود را در بحران پس دادند و بازار را پایدار نگه داشتند. وی در خصوص موضوع حوزه خدمات فنی، به‌ویژه تأسیسات ساختمانی که در نتیجه تجاوزها دچار آسیب شده‌اند، ضمن اشاره به آمادگی کامل اتحادیه‌های مربوطه برای ارائه خدمات فوری در شرایط بحرانی، خاطرنشان کرد: اتحادیه تأسیسات ساختمانی با صدور بیانیه‌ای اعلام آمادگی کرده تا در هر نقطه‌ای از تهران که نیاز به خدمات فنی باشد، بلافاصله وارد عمل شود.
 ۱۰ هزار تن حبوبات تنظیم بازاری از شنبه‌ توزیع می‌شود
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مسعود نمازی، مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال درباره تمهیدات لازم برای تعادل در بازار حبوبات، گفت: در هفته‌های گذشته قیمت حبوبات کمی افزایش داشت که با دستور وزیر جهاد کشاورزی و با همکاری مؤسسه جهاد استقلال و شرکت بازرگانی دولتی ایران با توجه به در پیش بودن ایام محرم و فارغ از فضای جنگ، ۱۰ هزار تن حبوبات شامل انواع لوبیا (قرمز و چیتی) خریداری و وارد کشور شده است. وی با تأکید بر این که مردم نگران نباشند هیچ مشکلی در زمینه حبوبات و برنج در بازار وجود ندارد، افزود: حبوبات خریداری شده از مسیر و سازوکار زنجیره تأمین و توزیع و تنظیم بازاری هفته آینده در بازار توزیع و عرضه می‌شود. نمازی در خصوص وضعیت ذخایر روغن نیز گفت: روغن خام به اندازه کافی به کشور وارد شده و انبارهای روغن پر است، مشکل تصفیه روغن نیز با کمک کارخانجات بخش خصوصی رفع شده است.