احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:
بانک مرکزی باید نگرانی سرمایهگذاران را کاهش دهد
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در ارزیابی از وضعیت حالحاضر بازار به خبرنگار «رسالت» بیان کرد: شاخص بازار در ابتدای سال
۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بود و پس از شروع جریان مذاکرات و مخابره برخی موضوعات ازجمله توافق احتمالی، بازار نسبت به این روند واکنش نشان داد و مسیر رشد را آغاز کرد. درحقیقت میتوان عنوان داشت که بازار عقبماندگی خود را در مقایسه با سایر بازارهای موازی طی سالگذشته که بهموجب تشدید تحریمها رقم خورده بود، بهمحض مخابره برخی موضوعات مثبت ازجمله توافق احتمالی و کاهش تحریمها بهنوعی جبران کرد.
وی افزود: بازار سرمایه در مقطعی دچار خوشبینی حاصل از توافق احتمالی شد و از ابتدای سال جاری با شروع روند مذاکرات از ۲ میلیون و۷۰۰ هزار واحد به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسید و درروند ابهامدار و بلاتکلیف قرار گرفت تا جریان مذاکرات ادامه یابد.
اشتیاقی تصریح کرد: با استمرار جریان مذاکرات و ادامه روند پرابهام، بازار شروع به برگشت کرد و از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد به ۳ میلیون واحد رسید و این کاهش بهموجب انتظار بازار بود.
کارشناس بازار سرمایه درخصوص وضعیت حالحاضر بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: پسازاینکه جریان مذاکرات توافق را حاصل نکرد بلکه سبب جنگ شد، طبیعیاست که بازار واکنش نشان دهد و به نقطه شروع خود در سال جاری برگردد.
او متذکر شد: همانطور که پیشتر عنوان شد؛ بازار در ابتدای سال جاری بر شاخص ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد ایستاده بود و اکنون برگشت شاخص از ۳ میلیون و ۲۰۰ به نقطه ابتدایی سال، رفتاری طبیعی ناشی از فضای ایجاد شده است.
وی یادآور شد: بدیهیاست که درچنین شرایطی ممکن است سرمایهگذاران نوعی بیاعتمادی را تجربه کنند. درحقیقت درچنین شرایطی پرتفوی کاربران تغییر خواهد کرد و ممکن است که مقداری از سهامها کم شود یا چنانچه از کارگزاریها اعتباری دریافت کردهاند، اعتبار خود را صفر میکنند و به سایر داراییهای نقدشونده تخصیص میدهند.
اشتیاقی همچنین ادامه داد: در ایام اخیر بازار تعطیل بود و چنانچه کسی نیاز به نقدینگی داشت، امکان نقدشوندگی آن وجود نداشت. بنابراین منطقی است که اکنون بهموجب فعالیت بازار، تغییراتی رقم بخورد. او با بیان اینکه بانک مرکزی باید نگرانی سرمایهگذاران را کاهش دهد، اظهارکرد: مجموع عوامل مذکور فشار فروش حداقل ۵۰ هزارمیلیاردتومانی را به وجود میآورد. درچنین شرایطی به طورکل بانک مرکزی میبایست ورود کند و ترس و نگرانی را از سرمایهگذاران دور کند.
وی توضیح داد: بانک مرکزی میبایست با ورود خود مسیر خروج میزان پولی را که درحال خارج شدن از بازار است، تسهیل کند تا بازار بیش از این دچار نگرانی نشود. اشتیاقی بیان کرد: بازار با روند اصلاحی خود در روز سهشنبه، به شاخص ابتدایی خود رسید و حال ضرورت دارد تا بانک مرکزی درقالب خطوط اعتباری از بازار حمایت کند و فشار فروش حداقل ۵۰ هزارمیلیاردتومانی را جبران کند و این میزان را به بازار تزریق کند.وی با بیان اینکه قیمت سهامها در نقطه خوبی قرار گرفته است، تشریح کرد: به نظر میرسد امکان تعدیل بازار در روزهای آتی وجود بدارد و بهمحض اینکه اخبار مثبت به بازار اعلام شود، بازار شاخص ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارواحد خود را حفظ خواهد کرد و روند افزایشی پیدا خواهد کرد.
وی در پایان این گفتوگو بیان کرد: بیشک به تزریق اعتبارات آنی به بازار نیازمند هستیم اگرچه که بعید است میزان موردنیاز بهسرعت به بازار تزریق گردد.