شماره خبر : 12064
منتشر شده در مورخ : ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 20:11
کشاورزی قراردادی راهی برای ارتقای توان صادراتی کشاورزان

معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد؛

کشاورزی قراردادی راهی برای ارتقای توان صادراتی کشاورزان

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی،بر تکمیل زنجیره ارزش با واگذاری امور به تشکل‌ها تاکید کرد و کشاورزی قراردادی را راهی برای ایجاد آرامش و ارتقای توان صادراتی کشاورزان برشمرد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، شاپور علایی‌مقدم در آیین تکریم و معارفه سرپرست سازمان، با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار تشکل و تعاونی در کشور، بر لزوم مدل‌سازی کشاورزی قراردادی و واگذاری امور به تشکل‌ها برای تکمیل زنجیره ارزش و افزایش آرامش و ارتقای توان صادراتی کشاورزان تاکید کرد.وی افزود: ایران با تولید ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی، با وجود اقلیم سخت و محدودیت‌های بارندگی، توانسته است میزان تولیدات خود را حفظ کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وقوع ۳۳ مورد از ۴۴ حادثه و ریسک کشاورزی و حوادث غیرمترقبه در ایران، بر لزوم ریل‌گذاری برای ارتقای میانگین تولید، بهبود ساختار کشاورزی، افزایش دانش و مهارت کشاورزان و بهره‌وری از آب تاکید کرد.وی با بیان این که کارایی مصرف آب در کشاورزی ایران پایین و راندمان آن بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است،افزود:با توجه به کاهش سرانه آب تجدیدپذیر و هدررفت آب، باید برای صیانت از این منابع برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.
علایی‌مقدم نوسانات بازار و وجود واسطه‌ها و دلالان را از جمله مشکلات اصلی بخش کشاورزی برشمرد و ادامه داد: تحقیقات محققان بخش کشاورزی و تلاش کشاورزان، تولیدات مناسبی را رقم زده است، که با حذف واسطه‌گری و دلالی، رضایت فعالان بخش کشاورزی تامین خواهد شد.وی بر تامین و تکمیل زنجیره ارزش از سوی تعاونی‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ضایعات است، برای توسعه صادرات و صنایع تبدیلی و فرآوری، باید دست دلالان کوتاه شده و تعاونی‌ها و اتحادیه‌های بزرگ و توانمند وارد عرصه شوند.معاون توسعه مدیریت و منابع، کشاورزی قراردادی را راهکاری برای ایجاد آرامش در کشاورزان و توسعه صادرات دانست و گفت: باید جنبشی در تشکل‌های کشاورزی ایجاد کنیم تا بهره‌برداران متضرر نشوند.وی با تاکید بر لزوم توسعه کشت در گلخانه‌ها و محیط‌های کنترل شده، خواستار تقویت ۴۹۰ مرکز خدمات کشاورزی برای اجرای سیاست‌های وزارتخانه شد.

دریافت همه صفحات
دانلود این صفحه
آرشیو